VILLKOR

 

Generellt service & reparation

All service/reparation sker på beamtech´s testlabb i Stockholm. Kunden ombesörjer allt utrustningen kommer beamtech tillhanda samt att utrustningen blir upphämtad efter avslutad insats. Ändringar av ovanstående förutsättningar ska finns skriftligt avtalat för att gälla. All reparation inleds med att en felanalys utförs, väljer kunden att avstå från reparation debiteras 1 timme för analys. Efter analys kommer ett fastpris samt ett löpandepris att presenteras.
Fast pris innebär att beamtech specificerar kostnaden för insatsen. Det som tillkommer är material, reservdelar, programvara och tillverkarens frakter.
Löpande pris gäller enligt nedanstående priser eller skriftlig överenskommelse. Det som tillkommer är material, reservdelar, programvara och leverantörens frakter.

Support

Som support räknas behandlingsteknisk alternativt kund unik information. Support tillhandahålls 0800 – 1800 helgfria vardagar samt lördagar som inte är röd dag  1000 – 1500

Garanti

Garantin eller fabriksgarantin gäller för skador som kan härledas till fabrikationsfel. Fabrikationsfel inkluderar i princip allt utom olycksfall, felaktigt hanterande, force majeure eller förbrukningsmaterial. Handenheter ingår ej i fabriksgarantin om handenheten har en mjuk koppling till centralenheten. Mjuk koppling innebär att handenheten kan utsättas för G-krafter vilket handfallenheten  inte är avsedd för. En hård koppling innebär att handenheten sitter fast i utrustningen på sådant sätt att handenheten inte kan tappas i golvet och inkluderas då av garantin.

Så länge utrustningar har garanti gäller att fabriken alltid skickar reservdelar kostnadsfritt med kurir. Den skadade utbytta delen måste i bland returneras till fabriken, detta kommer att ske med billigaste fraktsätt. Kunden står för returfrakten samt andra fraktrelaterade kostnader som uppstår vid reparation. beamtech kommer alltid att kontakta kunden innan något utöver det överenskomna utförs.

Utbildning

beamtech tillhandahåller produktutbildning. Produktutbildningen inkluderar montering, driftsättning, underhåll, genomgång av säkerhetsföreskrifter samt en behandling i samråd med beamtech´s utbildare.
All form av utbildning därutöver sker via separat överenskommelse mellan kund och beamtech´s representant. Vanligen sker utbildningen hos kunden men kan i vissa fall tvingas hållas på andra ställen. Utbildningar hålls av specialutbildad hudterapeut eller en specialutbildad laserterapeut. beamtech tillhandahåller kurser i form av självstudier och teoretisk utbildning.  Det är upp till kunden att det finns testpersoner på plats vid utbildningstilfället.

Försäkring

Som ägare till en utrustning är det en god idé att man ser över sina försäkringar. Det finns i dag två typer av försäkringar som man behöver se över, nödvändiga samt önskvärda försäkringar. Behandlingsskadeförsäkring alltså försäkringen som skyddar kunden om terapeuten mot förmodan gör ett misstag anser beamtech är nödvändig. Det är tyvärr inte helt solklart att vem som helst kan teckna en behandlingsskadeförsäkring det krävs oftast att man har en förbundstillhörighet.  SHR, SEYF samt SFKM har eller inkluderar behandlingsskadeförsäkring i sin medlemsavgift.
Låt oss hjälpa dig, vi tar inte betalt för försäkringsrådgivning.

 

Priser

TJÄNST Per påbörjad timme
Support / Service tekniker / Utbildare 400kr
Restid* 300kr

* Restid = all tid till och från insatsstället räknas som restid.
Biljettersättning, parkeringskostnader hotell vistelser tillkommer.
Alla priser gäller exl. moms.

BB Betalningsvillkor

beamtech accepterar faktura via Eurofinans efter godkänd kreditprövning, kort betalning, kontant eller paypal/swish.